Autore |
Discussione |
campidano
Salottino
Utente Master

|
Inserito il - 11/02/2007 : 15:52:51
|
Is mesis tenianta contu de is istajonis.
Sa pintura de sos meses:
Sant’Andria est a murrunzu ca at brigadu cun Nadale, ki no bi keret andare ca fàket dies minore. Bennarzu cun sos pastores brìgat d-onnya temporada, Frearzu iuket in cara unu cavanile nou, Martu nde ‘ètat a prou sos àrbores da-e sa roca, Abrile bene si pòrtat ki nos bètat sos lentores, e da’ Mayu sos frores, Làmpadas e Trìulas trigu, Austu pàret nimigu pro sole iscallentadu, e Capidanni est torradu cun s’arriu e figumurisca, ja Santu ‘Aini infrìscat e ja proet s’Atunzu... Sant’Andria est a murrunzu.
Ogni sera, prima di andare a letto, mi domando se nella giornata ho fatto qualcosa di veramente divertente. Datomi la giusta risposta, mi addormento tranquillamente per andare fieramente incontro al nuovo dì.
|
|
|
Regione Sardegna ~
Città: cagliari ~
Membro dal: 17/01/2007 ~
Ultima visita: 25/02/2024
|
|
|
Google Sardegna
Pubblicità
|
|
|
campidano
Salottino
Utente Master

|
Inserito il - 11/02/2007 : 15:59:10
|
e sighendi...
Gennàrgiu, mort''e frius est sètziu peis a fogu; Friàrgiu in donnya logu sighit a fai 's arrius. Martzu cun is bentus, Abrili cun is froris, e Mayu fàit contentus bestiàmini e pastoris. Làmpadas ge incumèntzat a si spremi su sudori, e Mes''e Argiolas pènsat a incùngiai trigu e lori. Austu bellu s’infrìscat a sìndria i a meloni, e pàpat figumurisca Cabudanni buddoni. Ladàmini cun is binennas est in grandu fatiga e Donnyassantu bùfat binu nou a crocoriga! Mes''e Idas cuntentu adòrat a su Messia, ma a foras tìrat bentu, proit e fàit titia!
Ogni sera, prima di andare a letto, mi domando se nella giornata ho fatto qualcosa di veramente divertente. Datomi la giusta risposta, mi addormento tranquillamente per andare fieramente incontro al nuovo dì.
|
|
|
Regione Sardegna ~
|
 |
|
campidano
Salottino
Utente Master

|
Inserito il - 11/02/2007 : 16:05:20
|
Sentze si frimai....
Gennarxu est passau, nì nieddu nì braxu mi nd’at tocau. Friaxu su pilloni prenit su scraxu. Martzu. Ki bisi ki fàciu unda, piga sa scova e munda... ki non accarraxu su surcu, strexidindi su bruncu. Abrili, tòrrat lèpori a cuili. Nì Mayu sen’‘e soli, nì bagaria sen’‘e amori. A Làmpadas kin' no podit messai, spìgat. Mes’‘e Argiolas depidori, Austu pagdori. Saludi saludi, sant’altari
ki ses frisca ke una nai, ki se frisca ke unu lillu, saludi a mama i a fillu. Adiosu adiosu, sant’altari seu sigura ki nci apu a torrai bia sìat o puru morta s'anima mia sìat arregorta.
Cabudanni. In s’àiri ‘s brebeis, àkua finzas a ‘s peis. Mes’‘e Ladàmini. Po santu Simoni donnya tapu bàndat a su cuponi. Donniasantu. Po santu Martinu in donnya carrada est prontu su binu. Mes’‘e Idas. Tra di’ mannas e festas nodias nci acàbanta de passai is cidas. A Sa Noa! Deus bòllat!
|
|
|
Regione Sardegna ~
|
 |
|
Nuragica
Moderatore

|
Inserito il - 11/02/2007 : 17:51:39
|
meda bellas custas poesiasa, non di connoscia manc'una. Funti de poetas cuntemporaneusu o versus antigus??
|
|
|
Regione Lombardia ~
Città: trexentese inviata speciale nel nord Italia ~
Membro dal: 11/04/2006 ~
Ultima visita: 23/10/2020
|
 |
|
campidano
Salottino
Utente Master

|
Inserito il - 11/02/2007 : 21:42:40
|
Kando obiasta fai arrennegai calancunu de un'antra idda:
Senobriesu pesau in pesu In pesu pesau Arruttu e croccau In s’enna de gimitoriu Ogusu de prummu E facci de dimoniu
|
|
|
Regione Sardegna ~
|
 |
|
campidano
Salottino
Utente Master

|
Inserito il - 11/02/2007 : 22:00:07
|
cantendi de picciocheddu
Babbaioba babbaioba Bai a Casteddu soba soba Bittimi unu aneddu, unu aneddu po sposai Cun chi m’apu a coiai Cun su fillu a Marroccu Potta denti de procu Potta denti de cani Babbaioba babbaioba pesadì a bobai
|
|
|
Regione Sardegna ~
|
 |
|
Nuragica
Moderatore

|
Inserito il - 11/02/2007 : 22:07:31
|
| campidano ha scritto:
cantendi de picciocheddu
Babbaioba babbaioba Bai a Casteddu soba soba Bittimi unu aneddu, unu aneddu po sposai Cun chi m’apu a coiai Cun su fillu a Marroccu Potta denti de procu Potta denti de cani Babbaioba babbaioba pesadì a bobai
.
|
Custa d'ia scritta deu puru in sa sezioni de is tradizionis sardasa, innui ela iada chistionau de sa coja trexentesa.. 
|
|
|
Regione Lombardia ~
|
 |
|
Nuragica
Moderatore

|
Inserito il - 11/02/2007 : 22:09:29
|
Po fai inchiettai i de is attras biddasa nosu narastisi Mandaresu pesau in pesu in pesu pesau arruttu a terra e isquartarau!!
|
|
|
Regione Lombardia ~
|
 |
|
campidano
Salottino
Utente Master

|
Inserito il - 11/02/2007 : 22:12:04
|
| Nuragica ha scritto:
Po fai inchiettai i de is attras biddasa nosu narastisi Mandaresu pesau in pesu in pesu pesau arruttu a terra e isquartarau!!
|
Eja, midd'arregodu deu puru.
E kusta dda conoxisi?
Pilloneddu pittiu pittiu Pesau mi seu in su bonu caminu Pesau mi seu in su bonu mangianu Ogusu a cielu apu atziau Ogusu a cielu a sa gloriosa Frisca sesi ca sa rosa Frisca sesi ca su zillu Mamma cara a cuddu fillu Mamma cara a cuddu santu Babbu, Fillu e Spiritu Santu
|
|
|
Regione Sardegna ~
|
 |
|
Nuragica
Moderatore

|
Inserito il - 11/02/2007 : 22:15:33
|
d'appu intendia de mamma e de tziasa miasa.. ma a memoria no midd'arregodau. 
|
|
|
Regione Lombardia ~
|
 |
|
campidano
Salottino
Utente Master

|
Inserito il - 11/02/2007 : 22:30:47
|
Adessi ora de andai a si croccai???
Anninnia anninnia
Anninnia anninnia
Dormi pippiu, riposa riposa! S’angelu calat de xelu cantendi T’ada pottai sa mellusu arrosa Bellu cun tui abarrat giochendi Bellu cun tui abarrat giochendi
|
|
|
Regione Sardegna ~
|
 |
|
Ammutadori
Salottino
Utente Senior

|
Inserito il - 14/02/2007 : 14:44:22
|
sono bellissime
Saludi e Trigu http://www.contusu.it
|
|
|
Regione Sardegna ~
Prov.: Cagliari ~
Città: Monserrato ~
Membro dal: 15/11/2006 ~
Ultima visita: 11/08/2015
|
 |
|
Monteferru
Moderatore

|
Inserito il - 14/02/2007 : 15:28:07
|
O' Campidanu, anninnia anninnia, piga su su sonnu a is piccioccheddusu e a ir mannus puru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Regione Toscana ~
Prov.: Firenze ~
Città: Campi Bisenzio /Ogliastra ~
Membro dal: 30/04/2006 ~
Ultima visita: 14/11/2018
|
 |
|
Ela
Moderatore

|
Inserito il - 14/02/2007 : 16:41:02
|
Anninnia anninnia, dromi e fai su sonnu, sa pipia de nonnu Dromidì sa pippia
Sa pipiedda de babbu, dromi cun bellu garbu ca si cuntenta mamma e non fazzasa sa sprama.
Anninnia anninnia dromi e fai su sonnu manna fazzasa in domu cun dinai e trigu meda.
Cun dinai e trigu meda e bistirisi de seda de seda e de broccau, e nu bellu amorau.
Nu bellu amorau cun tallus de mallorus e s'amorau de foras e chi siat zittadinu e non siat contadinu
E nimancu pastori, podidessi pintori ma siat de signoriu e sempiri allichidiu
Tenga ricchesa e onori adessi nu dottori oppuru nu notariu cun riccu dominariu.
Anninia anninniredda, ca custa piciochedda pota ogus de amori,
Dda sposa nu dottori nu dottori leisi cun duxentus brebeis ricchesa fin'a is peis.
de brebeis una sgedda ca es meda bellixedda anninnia anninniredda!!!!
Mezus terra senza pane, que terra senza justitia
|
|
|
Regione Marche ~
Ultima visita: 03/07/2020
|
 |
|
campidano
Salottino
Utente Master

|
Inserito il - 14/02/2007 : 19:21:05
|
Eccone un'altra forse nom molto popolare ma carina lo stesso.
Aborrimi su brocciabi Gipponi e appibabi Asuba su gipponi Barritta e pigioni Asuba a sa barritta Gunnedda e pibaritta Asuba e sa gunnedda Spada e arrodedda Asuba a sa spada Bella biga arromada Asuba a sa biga Xriobeddera e fromiga Asuba a sa xriobeddera Gommai cua pera A suba a sa gommai Bella bucca e basai Asuba e sa bucca Fronti no d’accuppada Asuba a su fronti Is pibionisi de monti Asuba is pibionisi Sa cruxi de’ maillonisi Asuba e sa cruxi Is punteddusu chi luxinti A suba e is punteddusu Maragusu e maceddusu Asuba de i maragusu Du è Deusu coronau Asuba Deusu S’attari de Onieu Asuba e s’attari S’ostia cunsacrada Asuba s’ostia Sa Vergini Maria Asuba a sa Vergini Du adi unu arrogu Asuba s’arrogu Dui è Sant’Antiogu Asuba e su Santu Unu frori biancu Asuba e su frori Sa prazza e su Signori Asuba e sa prazza Unu fundu de ambuazza Asuba a su fundu Su punteddu e su mundu Asuba a su punteddu Dui esti unu piccineddu Asuba e su piccinnu Una matta de arangiu frimmu
traduzione
Passami su brocciabi Giubbotto e appibabi Sopra il giubbotto Cappello e acino Sopra il cappello Gonna e pibaritta Sopra la gonna Spada e rotelle Sopra alla spada Sopra la biga Cervello di formica Sopra il cervello Comare nascondi pera Sopra la comare Bella bocca da baciare Sopra la bocca Sopra la fronte I chicchi del monte Sopra i chicchi La croce ……….. Sopra la croce I punteruoli che luccicano Sopra i punteruoli C’è Dio coronato Sopra Dio L’altare di Sopra l’altare L’ostia consacrata Sopra l’ostia La Vergine Maria Sopra la Vergine C’è un pezzo Sopra il pezzo C’è Sant’Antioco Sopra il santo Un fiore biuanco Sopra il fiore La piazza e il Signore Sopra la piazza Un mazzo di cicoria Sopra il mazzo La punta e il mondo sopra la punta C’è un piccoletto Sopra il piccolo Una pianta ferma di arancio.
|
|
|
Regione Sardegna ~
|
 |
|
maragda
Utente Master

|
Inserito il - 14/02/2007 : 19:39:51
|
Che belle...wow...saludi e trigu poi,non la ricordavo...complimenti a tutti...wooooowwwwww
|
|
|
Regione Sardegna ~
Membro dal: 12/02/2007 ~
Ultima visita: 18/10/2008
|
 |
|
Discussione |
|